Kiev Büyükelçiliği İftar Programı Düzenledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

T.C. Kiev Büyükelçiliği Ukrayna’nın başkenti Kiev’de geniş katılımlı bir iftar programı düzenledi. İftara Ukrayna’daki Türk Toplumu’nun her kesiminden katılım oldu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de faaliyet gösteren Kırım Tatar Restoranı  Musafir’de Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği tarafından Kiev Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte düzenlenen iftar yemeğinde, Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, iftarın hemen öncesinde yaptığı konuşmada “Bu coğrafyada Türk işadamları, Kırım tatarları, Ahıska Türkleri, Gagauzlar, Azerbaycanlılar olarak hepimiz büyük bir aileyiz. Davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi. Kiev Büyükelçisi Güldere, ayrıca Türk toplumunun her kesiminden iftara katılımından duyduğu memnuniyeti de belirtti.

Daha sonra Kırım Müftüsü Ayder Rustemov ve Ukrayna Müftüsü Said İsmagilov’un okuduğu ezan ve dua sonrasında iftar başladı.

İftara Ukrayna’da ikamet eden Kırım Tatarları , Ahıska Türkleri, Gagauzlar ve temsilcilerinin yanı sıra diplomatlar, din adamları, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk işadamları,  Ukrayna’daki Türk gazeteciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Katılanlar arasında Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ve eşi Seda Güldere, emekli Büyükelçi  Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı (AGİT) Ertuğrul Apakan, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başbakan Yardımcısı İlmi Ümerov, Ticaret Müşaviri Haydar Koçak, TİKA Program Koordinatörü Esin Acar Ergin, Kiev Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ender Korkmaz,  Büyükelçilik çalışanları, EkoAvrasya Ukrayna Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Damyan, Genel Sekreter Kadir Çurku ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Yönetim Kurulu Başkanı Burak Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Ukrayna Sanayici İşadamları Birliği (TUSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özbay ve yönetim kurulu üyeleri, Ukrayna Azerbaycan Sanayici ve İşadamları Derneği (ATU) yönetim kurulu başkanı Ali Aliyev ve Ukrayna’da faaliyette bulunan çok sayıda Türk firmasının temsilcileri bulunmaktadır.

İftar programında çekilen fotoğraflara tam boyutlu ulaşmak için tıklayınız.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com