Kiev Büyükelçiliği Dnipro’da yetkili makamlar ve iş dünyası ile buluştu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dnipro Şehir Günü vesilesiyle Dnipro ve civar şehirlerde Türk iş dünyası ve Türk toplulukları ile Ukrayna yetkili makamları ve önemli Ukrayna şirketlerine yapılan ziyaretler sonrasında T.C. Kiev Büyükelçiliği tarafından bir açıklama yapıldı.

Ukrhaber olarak yapılan açıklamayı sunuyoruz:

Ukrayna’nın dördüncü büyük kenti Dnipro’yu, Şehir Günü vesilesiyle ziyaret ettik. Ziyaretimiz kapsamında, bölgede faaliyet gösteren Türk iş dünyası temsilcileri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de katılımıyla Belediye Başkanı Boris Filatov’la bir araya gelerek ikili işbirliği imkanlarını ele aldık. Toplantıda ayrıca Ankara Büyükşehir ile Dnipro Belediyeleri arasında Dostluk ve İşbirliği Protokolü imzalandı.

Kiev Büyükelçiliği Dnipro'da yetkili makamlar ve iş dünyası ile buluştu

Dnipropetrovsk Vilayet Meclisi Başkanı Hlib Prihunov ve Vali Yardımcısı Iryna Hrytsay’la keza işadamlarımız eşliğinde bir araya gelerek, potansiyel işbirliği alanları ile yatırım imkanlarını ele aldık, işadamlarımızın talep ve sorunlarını ilettik.

Dnipro’ya “roket şehri” takma adını veren, Ukrayna Devlet Uzay Ajansı’na bağlı Yujmaş makine yapım şirketi ile Yujnoye tasarım şirketini ziyaret ettik, şirket yetkililerini Türkiye Uzay Ajansı hakkında bilgilendirdik, muhtemel işbirliği başlıkları üzerinde durduk.

Dnipro bölgesinde yaşayan Kırım Tatar soydaşlarımızla bir araya gelerek taleplerini ve sorunlarını dinledik, kendilerine olan desteğimizi yineledik.

Kiev Büyükelçiliği Dnipro'da yetkili makamlar ve iş dünyası ile buluştu

Dnipro ve Zaporijya kentlerinde faaliyet gösteren Türk işadamlarımızla buluşarak, karşılaştıkları temel sorunlar ile başlıca taleplerini dinledik, bölgedeki iş imkanlarını değerlendirdik.

Ziyaretimiz kapsamında ayrıca, Dnipro ile aynı vilayet içerisinde yer alan, ülkenin önemli metalürji ve sanayi merkezlerinden Krıvıy Rih kentini ziyaret ederek, işadamlarımız eşliğinde Belediye Başkanı Yuriy Vilkul’la görüştük.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com