Kiev bölgesinde geliştirilmiş karantina 23 Nisan’a kadar uzatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev bölgesinde, koronavirüs nedeniyle salgın önleyici tedbirler uzatıldı. Artan kısıtlamalar en az 23 Nisan’a kadar geçerli olacak. Daha önce 5 Nisan’da başlayan sıkılaştırılmış karantinanın 16 Nisan’da sonlandırılması planlanmıştı.

Karantina polisler

Kiev Bölgesel Devlet İdaresi’nin basın servisi tarafından bildirildiğine göre bölgede hemen her gün çok yüksek oranda morbidite ve hastaneye yatış kaydedildiği belirtiliyor.

Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Vasiliy Volodin “Birleşik topluluklarda durum da çok farklı. Bu nedenle komisyon bölgede salgın önleyici tedbirlerin 23 Nisan’a kadar uzatılmasına karar verdi.” dedi.

Epidemiyolog Lyudmila Mukharskaya, Kiev’deki COVID insidansı ile durumu stabilize etmenin dört hafta kadar süreceğini belirterek “Bu dönem boyunca bir dizi tatilimiz olacağını biliyoruz, Paskalya, Mayıs, bu yüzden bu örtüşebilir. Durum istikrara kavuşmaya başlarsa ve tatiller sırasında insanlar tüm bu gerekli önlemleri ihlal ederse, karantina durumu biraz daha devam edebilir.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com