Kiev bölgesinde 5 gün boyunca terörle mücadele tatbikatı yapılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamada, 17-21 Şubat tarihlerinde Kiev bölgesinde güvenlik güçleri büyük çapta bir terörle mücadele tatbikatı gerçekleştirecek.

Tatbikat özellikle Bila Tserkva ve Kiev bölgesine ait yerleşim yerlerinde gerçekleştirilecek. Tatbikata Ulusal Polis Teşkilatı, Ulusal Muhafız Teşkilatı, Devlet Acil Servisi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve devlet yetkilileri katılacaktır.

Kiev bölgesi sakinlerinin tatbikat sırasında belirli bölgelerdeki özel kuvvetlerin ve askeri hareketlenmenin yoğunlaşmasıyla bağlantılı olarak sakin kalmaları ve olası kısıtlamalardan ötürü verilen rahatsızlıklara anlayış göstermeleri istendi.

Kiev sakinlerinden kişisel güvenlik kurallarına dikkat etmeleri; şüpheli eşyalar ve patlayıcı maddelerin taşınması konusundaki güvenlik kurallarına uyulması konusunda özen göstermeleri; kimlik belgelerinin yanlarında olmasına dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com