Kiev bir yıl boyunca 36 kez sıcaklık rekoru kırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Merkezi Jeofizik Gözlemevi basın servisi tarafından yayınlanan bir rapora göre, hava istasyonu gözlem sonuçları dikkate alındığında, Kiev’de sıcaklık kayıtlarında yıl boyunca 36 kez rekor kırıldı. Bunların 11 tanesi Haziran ayında gerçekleşti.

“12 ayın tümünde sıcaklıklar normalin üzerinde seyretti. Haziran ayı, özellikle ortalama sıcaklığın 23.6 °C’ye ulaşması ile farklılık yarattı. Uzun yılların verilerine göre en sıcak geçen dönemi oldu. Ayrıca Aralık ayında Kiev’deki hava sıcaklığının +15 °C’yi aştığı görülmezken, 18 Aralık’ta +15.2 °C görüldü.” denildi.

Yılın en soğuk günü -14.4 °C ile 9 Ocak olurken; en sıcak günü gölgede sıcaklığın +35.0 °C’ye ulaştığı 13 Ağustos oldu.

Anormal derecede geçen sıcaklıklar nedeniyle başkentteki meteorolojik kış Aralık ayında bile henüz gelmedi.

Bununla birlikte, çok düzensiz yağış gerçekleşti. Başkentte sonbahar dönemi 1891’den beri en kurak dönemler içinde beşinci sırada yer aldığı bir sene oldu. Haziran ayından itibaren her ay yağış sıkıntısı görülmüştür.

Meteoroloji istasyonunun gözlemlerine göre, Kiev‘de geçen yıl ortalama yıllık sıcaklık, iklim normundan 2.9 °С daha yüksek şekilde +10.6 °С’ye yükseldi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com