Kiev belediye başkanlığı seçimlerinde Kliçko rakipsiz (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rating Group tarafından yapılan bir ankete göre Kiev belediye başkanlığı seçimlerinde Kliçko için oy vermeye hazır olanlar % 41.7, Pritula için % 11.6 ve Vereşçuk için % 9.4 çıktı.

Kiev belediye başkanı seçimleri

İnterfax ajnsının verdiği habere göre, Mevcut Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko, Sosyolojik Grup “Rating” tarafından 26-27 Temmuz’da yapılan bir anketin sonuçlarına göre, başkent belediye seçimlerinde oy kullanacakların oylarının % 41,7’sini kazanacaktı.

Çalışmanın sonuçlarına göre, Kliçko Kiev’deki belediye başkanlığı seçimleri için adayların başında yer alıyor, bunun için seçimlerini yapan ve oylamaya katılmak isteyenlerin % 41.7’si kendisine oy vermeyi düşünüyor. TV sunucusu Sergey Pritula katılımcıların % 11.6’sı tarafından desteklenecekken; bugün seçim olsa Halkın Hizmetkarı Partisi’nden Irina Vereşçuk % 9.4, işadamı ve TV sunucusu Andrey Palçevskiy % 9.0, Avrupa Dayanışma Partisi’nden Aleksey Gonçarenko % 5.4 , Kiev Şehir Devlet İdaresi eski başkanı Aleksander Popov % 4.5, Muhalefet Platformu Eş Başkanı Vadim Rabinoviç % 3.5, eski Belediye Başkanı Aleksander Omelçenko (Birlik partisi) % 3.3 , eski milletvekili Andrey Ilyenko % 2.6, Batkivşçina Partisi’nden Vitaliy Nestor % 2.1 oy alacaktı. Katılımcıların yaklaşık % 8.5’isi ise kararsız.

Geçen yılın Ağustos ayından bu yana Belediye Başkanı Kliçko’nun seçim desteğinin neredeyse iki katına çıktığı belirtiliyor.

Böylece, belediye başkanlığı seçimlerinin ikinci turunun modellenmesi, Klitschko ve diğer potansiyel adayların girmesi halinde, mevcut belediye başkanının kazanacağını gösterdi. Sonuç ile Vereshchuk ile eşleştirildi -% 22’ye karşı% 64, Gonachenko ile eşleştirildi -% 68’e karşı% 68, Palchevsky ile -% 67’ye karşı% 67, Pritula ile% 63 -% 21’e karşı% 63. Aynı zamanda, Kiev sakinlerinin% 13 ila% 20’si henüz kendi seçimlerine karar vermediler veya belediye başkanlığı seçimlerinin ikinci turunun belirtilen kombinasyonlarında oy vermek istemiyorlar.

Genel olarak, katılımcıların % 37’si Kliçko’nun çalışmalarını Kiev belediye başkanı olarak mükemmel veya iyi olarak değerlendiriyor, % 39’u tatmin edici bulurken % 22’si kötü olarak değerlendiriyor. Başkan Vladimir Zelenskiy‘nin çalışması için % 24’ü mükemmel ve iyi, % 27’si tatmin edici bulurken, % 37’si beğenmemektedir.

Ayrıca, ankete katılanların % 54’ü Kiev’deki durumun Kliçkko’nun belediye başkanı olarak görev süresi boyunca iyileştiğine inanıyor. % 30 herhangi bir değişiklik görmediğini belirtirke,% 15’i ise kötüleştiğine inanıyor. Kiev sakinlerinin% 33’ü Kliçko’nun koronavirüs krizini aşma konusundaki çalışmalarını çok iyi değerlendirdi, % 38’i tatmin edici bulurken, % 25’i ise kötü olarak değerlendirdi. Ankete katılan Kiev sakinlerinin % 37’si, Zelenskiy’nin bu alandaki çalışmalarını olumlu bulurken, % 26’sı tatmin edici, % 34’ü ise kötü bulduğunu belirtmiştir.

Çalışma, bilgisayar destekli telefon görüşmeleri kullanılarak, 18 yaş ve üzeri 2,000 Kiev sakiniyle yapılmıştır. Örneklem yaş ve cinsiyete göre temsil edilmektedir. Çalışmanın örneklem hatası % 2.2’yi geçmez.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com