Kiev, acil hizmet doktorlarından düşük maaşı protesto (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de, Acil Klinik Hastanesi’ndeki doktorlar maaşlarında azalma ile ilgili olarak bir protesto başlattılar.

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, Protesto sırasında söz alan acil klinik ve ambulans doktorlarından Vitaliy Çerkaşin “Ambulans hastanesinin çalışanlarının eylemleri aldığımız maaşlarla ilgilidir. Medyada yaratılan algı ve hükümetin bize gerçekten çok para ödediğine inanan temsilcilerle ilgilidir … Aynı hizmeti sağlamaya devam etmek istiyoruz. Reformun hastanemizi ve bizim gibi insanları yok etmemesini istiyoruz. Saygıdeğer insanlar olarak görülmek istiyoruz.” dedi.

Doktorların daha önce aldığı ek ücretlerin kesildiğini ve daha önce olduğundan % 40-50 daha az maaş aldığını belirten Çerkaşin “Protesto, çalışmalarımızı ve yaptığımız şeyleri protesto için değil. Sadece değişiklikler istediğimizi söylemek için dışarı çıktık. Değişikliklerin daha iyi olması beklenirken, bir sisteme benzemeyen değişikliklerle her yıl daha da kötüye gidiyor.” dedi.

1 Nisan’da Ukrayna’da tıbbi reformun ikinci aşaması başladı. Uzmanlaşmış (şehir, bölge hastaneleri) ve son derece uzmanlaşmış (bölgesel hastaneler ve merkezler) tıbbi bakım sağlayan sağlık kurumların, Ukrayna Sağlık Bakanlığı ile yapılan bir anlaşma kapsamında fon almasını öngörmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com