Kiev 2020’de görülecek yerler sıralamasında ikinci sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın başkenti Kiev, turizm portalı Big 7 Travel’a göre 2020 yılında dünyanın en ilginç ve pitoresk görülmeye değer 50 yer sıralamasında ikinci sırada yer aldı.

Derecelendirmeyi yapanlar, Kiev‘de dinamik olarak gelişen gastronomi kültüründen, yeni kafe ve barların aktif olarak açıldığından bahsetti. Onlara göre, Kiev kentin eşsiz çeşitliliği nedeniyle gerçek bir turist patlaması bekliyor. Ayrıca tarihi anıtlardan da bahsettiler.

Yayın ayrıca Çernobil‘de 1986’da meydana gelen korkunç trajedi hakkında bilgi edinmek ve 1980’lerde Sovyet Ukraynası’nı incelemek için Çernobil bölgesini ziyaret etmeyi tavsiye ediyor.

Karayipler‘de bulunan Guadeloupe reytingde birinci sırada yer aldı.

Kiev ile alakalı metinde ”Bu çok çeşitli, kültürel açıdan zengin ve heyecan verici ülke, beklediğinizden çok daha fazlası. Kiev’in hip kafe ve bar hayatı yeni başlıyor, bu yüzden 2020’de bir artış bekliyoruz. Kentte ayrıca ülkenin geçmişine saygıyı gösteren tarihi katedraller ve anıtlar var. Nükleer; toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini öğrenmek ve Ukrayna’daki Komünist yaşamının bir anlık görüntüsünü keşfetmek için Çernobil afet bölgesi turuna katılın.” denilmiştir.

Listenin tamamı için linke tıklayın

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com