Kerç Boğazı’nda yangın: 10 Ölü, Gemide Türkler’de Var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kırım’ın Kerç Boğazı bölgesinden geçen Tanzanya bayraklı  likid gaz (LPG) taşıyan iki tanker, yaşanan patlama sonrası alev aldı.

Yangının ardından ölü sayısı sürekli artıyor…  Gemilerin 31 olarak açıklanan mürettebatı arasında 16 Türk vatandaşının olduğu belirtiliyor. Son haberlere göre denizden 10 denizcinin cesedi çıkarıldı, 14 kişi de kurtarıldı.

Rusya Denizcilik Ajansı yaptığı açıklamada, gemiler yan yana iken birinde patlama meydana geldiğini ve yangın çıktığını duyurdu. İlk haberlere göre, gemilerden birinden diğerine yakıt transferi yapılırken patlama yaşandı.

“Candy” adlı gemide 9’u Türk olmak üzere 17 mürettebat, “Maestro” adlı gemide ise 7’si Türk  vatandaşı üzere 14 kişinin bulunduğu haber veriliyor.  7 de Hint vatandaşının gemilerde bulunduğu haber veriliyor. Bölgeye giden kurtarma ekipleri aralıksız çalışıyor.

Yetkililer, gemilerin Tanzanya bandıralı olduğunu duyurdu. Yardım çağrısına etraftan 10 kadar geminin yetiştiği, mürettebatın tahliyesi ve yangını sürdürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Olayda can kaybı ya da yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi yok. (turkrus.com)

Haberin Video’sunu izlemek için tıklayın

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com