Katı bir karantina uygulaması için bir tarih yok, B planı olarak tartışılıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ukrayna’da koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasıyla bağlantılı olarak daha sıkı karantina getirme planının geliştirildiğini, ancak bunun “haftasonu karantinası” işe yaramadığında uygulanacağını söyledi.

Denis Şmigal

Facebook’ta karı karantina gereksinimine dair bir mesaj yazan Şmigal “Bu plan gerçekten geliştiriliyor, ancak -hafta sonu karantina işe yaramazsa uygulamaya alınması düşünülen bir B planı sadece. Tüm ülkenin anlayabilmesi için bu B planının kamuya açık şekilde bir tartışmasını başlattık. Atacağımız adımların halk ve işletmeler için anlaşılır ve tahmin edilebilir olmasını istiyoruz. Bu nedenle, bu hafta belediye başkanlarıyla iki kez görüştük. Kiliseler Konseyi ile bir toplantı yapıldı. İş dünyası ile bir toplantı ve tartışma oldu.” dedi.

Başbakan ayrıca, belediye başkanlarına hangi anti-salgın kuralların ve kısıtlamaların optimal gördükleri konusunda bir anket gönderildiğini söyledi. Ayrıca epidemiyologlar ve bulaşıcı hastalık uzmanları tarafından konsültasyonlar yapılmaktadır.

Şmigal, aynı zamanda haftasonu karantinasının kilitlemeye makul bir alternatif olmaya devam ettiğini vurgulayarak “Geçen haftasonu, insanların hareket kabiliyetlerini bahar karantinasından bu yana ilk kez çok fazla kısıtladığını gösterdi. Bu, çeşitli sosyal gruplar arasındaki uzun vadeli temasların azaldığı anlamına geliyor. Buna göre, sağlıklı insanların virüse yakalanma şansı daha az. Bu nedenle, bu ve önümüzdeki haftasonu karantina altında olacak. Bundan sonra sonucunu değerlendirebiliriz. Bu sonucu vaka sayısında bir düzleme ulaşılmasında görüyoruz. Tüm bunları ortak, dengeli ve herkes tarafından desteklenen bir çalışma yapmak için şimdi yapıyoruz. Bir kez daha vurgulamak istiyorum: şimdi daha katı bir karantina uygulaması için bir tarih yok.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com