Karantina sonrası, Ukrayna’dan ilk hasta grubu Türkiye’ye ulaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Aleksander Gaman tarafından verilen bilgiye göre karantinadan sonra ilk hasta grubu tedavi ve muayene için Ukrayna’dan İstanbul’a uçtu, kendilerine eşlik edenlerle birlikte 81 kişi İstanbul’a indi.

Karantina sonrası, Ukrayna'dan ilk hasta grubu Türkiye'ye ulaştı

Başkonsolos Gaman, “Kiev’den İstanbul’a SkyUp özel uçuşu ile hastalara eşlik edenlerle birlikte 81 Ukraynalı vatandaş, hastanelerde tedavi ve muayene için geldiç” dedi.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu, İstanbul Havalimanı Mülki Amiri Ismail Şanlı ile de bir araya gelerek kendisine teşekkürlerini iletti:

“Uluslararası hava trafiğini yeniden canlandırma sorununun devam ettiği COVID-19 koşullarında Ukrayna ve Türkiye‘deki durumu tartıştık. İstanbul havaalanında vatandaşlarımızın Ukrayna’ya dönüşü için bir takım sorunların çözülmesine yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.” dedi.

20 Mayıs’ta Türkiye, Ukrayna da dahil olmak üzere birçok ülkenin vatandaşlarının Uluslararası Sağlık Sistemine kayıt ve koronavirüs yayılımına karşı tüm tedbirlere uymak kaydıyla tedavi için gelmelerine izin verdi.

Kaynak: Ukrınform

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com