Karantina baskınları: Kiev’de piknikçilere de ceza verilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Koronavirüs nedeniyle , Ukrayna’daki karantina 24 Nisan’a kadar uzatıldı ve kısıtlayıcı tedbirler arttırıldı.

Yetkililer, karantina önlemlerinin ihlali vakalarına derhal cevap vermeye hazır olduklarını açıkladı ve sıhhi ve anti-salgın kurallarına uyulmaması nedeniyle mahkemeden ilk karar çıktı.

Kiev’de yiyecek satan bir kadın, sıhhi kurallara uymadığı için ve elleriyle dokunduğu için 17 bin grivna para cezasına çarptırıldı.

Bugünden itibaren, polis orman parkı alanlarına da baskınlar yapmaya başladı. Kiev Şehir Devlet İdaresi, idari protokoller hazırlayacaklarını ve doğada karantina kurallarını ihlal ederek piknik yapanları cezalandıracakları konusunda uyardı.

Belediye başkan yardımcısı “Sıhhi önlemlerin ihlali için, polis, Ukrayna Kanununun idari ihlallerle ilgili 44-3. Maddesi (karantina kurallarının ihlali) uyarınca idari protokoller hazırlama hakkına sahiptir.” dedi.

Pyotr Panteleev

Yani, ihlal edenler 17 ila 34 bin grivna ödemek zorunda kalacak.

Yetkili ayrıca, ormanlarda ve parklarda ateş yakmanınyürürlükteki yasalarca yasaklandığını da hatırlatmıştır. Bunun için de 340 ile 1,360 grivna para cezası verilmektedir.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com