Kamu hizmeti borçlularının mülküne el konulması ve yurtdışı çıkış yasağı geliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi basın servisinden bildirildiğine göre dairenizin kamu hizmetlerine (elektrik, su, gaz, ısıtma) ait borçlarınızı ödemediyseniz, mahkeme mülkünüze el koyabilir ve yurtdışı çıkışınıza engel olabilir.

Kiev Şehir Devlet İdaresi “Başkentteki tüketicilerinin yaklaşık % 5’i (yaklaşık 50 bin kişisel hesap), her türlü konut ve toplum hizmetleri için önemli borçlara sahip. Bazı kişisel hesapların borcu yüz binlerce grivnaya ulaşıyor ve insanlar borç yeniden yapılandırma anlaşması yapmayı reddediyorlar. Sorunu yargılama öncesi bir düzende çözmeye çalışıyoruz, ancak mahkemeye gelirse, bunun sonucundan mülk ele geçirilmesi ve yurtdışına çıkma yasağı olabilir.” dedi.

Bakınız: Ukrayna’da kamu hizmetleri online sisteme geçecek

Eğer kamu hizmetleri için borcunuz varsa, mahkeme kararıyla (asıl borç hariç) her hizmet için yıllık % 3 oranında ücret alınacaktır. Borçlunun ayrıca 1.9 bin UAH bedelini de ödemesi gerekiyor.

Borçlar nasıl tahsil edilecek? Borçlar kişinin banka hesaplarından tahsil edilir.

Ödenecek hiçbir para yoksa, borç miktarının 83.46 bin UAH’ı aşması halinde, mülke acilen el koyma yöntemi uygulanır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com