Kamp yapmak isteyenler için: Ukrayna’nın Maldivleri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vinnitsa’ya 44 km mesafede, Çerepaşinstsi (Черепашинці) köyü yakınlarında çam ormanları içerisinde bir gölet. Suyunun berraklığı ve rengi ile Maldivler’e benzetilen göl pırıl pırıl. Kampçılar için ideal bir yer.

İğne yapraklı bir ormanın içerisinde eski bir taş ocağının su dolması ile oluşmuş kocaman bir göl. Berrak ve tertemiz serin suyu ile özellikle kampçılar için ideal bir mekan olmuş. Maldivler benzetmesi ise meşhur olmasını kolaylaştırdığı gibi sevimli de olmuş. Google haritalarda da ismi bu şekilde geçmektedir: Українські Мальдіви

100 metre derinliğe sahip olan göl 13 hektar kadar bir alanı kaplamaktadır. Gölün çevresinde toprak bir yol bulunmaktadır.

Biz Kiev’den günübirlik olarak gittik. Ertesi günü dönüş yolunda 2-3 saatliğine tekrar uğradık. Çünkü gerçekten çok beğendik. Kamp yapmadığımız için gölün çevresinde pek ilerlemedik.

Arabada her yere götürdüğümüz semaveri yaktık. Havada arada bir atıştıran yağmur olmasına rağmen sıcak bir gündü. Sonrasında güneş kendini gösterdi ve biz de göl suyu ile kucaklaştık.

Gölün çevresine genel olarak kampçılar gelmektedir. Çok sayıda araç ve çadır gördük. Altyapı konusunda çok şey beklememek gerekiyor. Eğer ki gidecek olursanız tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda bulundurmalısınız. Biz yola çok yakın olan tesiste ve yakınında bulunduk. Kıyafet değiştirme için bir kulübe ve tuvaletler yapılmış. Ayrıca barı var ve isteyenlere şaşlık yapıyorlar. Çevresi halen toz toprak içinde ve altyapısı henüz tamamlanmamış. Çocuklar için bir geçici havuz da konulmuş. Ortamı biraz karışık. Şezlong kiralanabiliyor. Ön sıra 100, arka sıra 60 UAH şeklinde. Ayrıca deniz bisikletleri de mevcut. Onlarla göle açılabiliyorsunuz. Kıyı yok. O nedenle direkt derin suya giriyorsunuz. Girilen nokta birkaç metre ama ilerledikçe çok daha derinleşiyor. Her ne kadar Maldivler benzetmesi yapılsa da dip görünmüyor.

Gölün harita konumu aşağıdadır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com