Kabineden sızan bilgilere göre Ukrayna’da tam tecrit 23 Aralık’ta başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu’ndan basına sızan bilgilere göre, koronavirüs yayılımını yavaşlatmak için uygulanması düşünülen tam tecrit 23 Aralık – 15 Ocak tarihleri arasında uygulanacak. İki hafta süreli tecrit önerisi reddedildi.

Segodnya gazetesine konuşan bir kaynak “İki haftalık seçenek reddedildi. 23 Aralık – 15 Ocak tarihlerinde durduk. Ayrıntılar bu Çarşamba açıklanacak.” dedi.

Halkın Hizmetkarı partisi başkanı David Arakhamia’nın Ukrayna 24’ün yayınında, yeni uygulanacak tecrit için “entelektüel” şeklinde bir tanımlama yaptı.

Arakhamia “Hükümet bir tür entelektüel kilitlenme ilan ediyor. Yani, baharda olduğu gibi tam bir tecrit değil, toplu taşıma dahil her bölgedeki gerçeklere göre uyarlanmış bir kilitlenme olacak.” dedi.

Bakanlar Kurulu, işletmeler ve çalışanlar için bir destek programı hazırladı. Çalışanlar ve girişimciler, kilitlenme sırasında 8,000 UAH tek seferlik yardım alabilecekler. Verkhovna Rada henüz bu programı oylamadı.

Bakanlar Kurulu’nun yeni kararına kadar, Ukrayna genelinde şu anda “turuncu karantina bölgesi” kısıtlamaları yürürlüktedir.

Ayrıca, Verkhovna Rada, Bakanlar Kurulu’nu yeni kısıtlamaların yürürlüğe girdiği tarihten en az bir hafta önce bilgilendirmeye mecbur etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com