Kabine Kliçko’yu Görevden Almayı Reddetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hükümet üyeleri, belediye başkanının istifasını yeni Bakanlar Kurulu’na devretmeye karar verdi.

Mevcut Kabine, Vitali Kliçko’nun Kiev şehir devlet idaresinin başındaki görevinden alınma talebini dikkate almayacak. Başbakan Vladimir Groysman’un basın sekreteri Vasili Ryabçuk’un 14 Ağustos Çarşamba günü bakanlar kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada “Vitali Kliçko’nun görevden alınması konusu hükümet üyeleri ile tartışıldı. Hükümetin mevcut pozisyonu nedeniyle bu konunun dikkate alınamayacağına karar verildi.” dedi.

Temmuz ayında, Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Bakanlar Kurulu’na Vitali Kliçko’nun Kiev Şehir Devleti İdaresi başkanı olarak görevinden alınmasına ilişkin bir talepte bulundu.

Ayrıca bakınız: Bakanlar Kurulu Kliçko’nun Görevden Alınmasını Görüşecek

Daha önce Kliçko, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’i Kiev Şehir Devlet İdaresi başkanı ile şehir başkanı (vali) arasında görevlerin ayrılması durumunda erken seçimle tehdit etmişti.

Mayıs 2019’da Ukrayna Meclisi Verkhovna Rada Kiev belediye başkanının ve Kiev Şehir Devlet İdaresi başkanının görev ve yetkilerinin ayrılması konusunda bir yasa tasarısı da hazırlamıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com