Japonya aktif olarak Ukrayna balı stokluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Japonya’ya çeşitli gıda ürünlerinin önemli bir tedarikçisi olmaya devam etmekte. 2021’de Ukrayna, Japonya’ya gıda ihracatını ikiye katladı. Özellikle bal arzını üç katına çıkardı.

Bal üretim

Ukrayna’nın Japonya Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Sergey Korsunskiy, Hromadskiy Radyosu’na yaptığı bir yorumda Japonya’nın Ukrayna ile işbirliği yapmakla ilgilendiğini kaydederek, yükselen güneşin ülkesinin gıda ürünlerinin %70’ini ithal ettiğini ve Ukrayna’nın bu anlamda önemli bir tedarikçi olmaya devam ettiğini belirterek “Bu yıl Japonya’ya bal tedarikini 2020’ye kıyasla üç katına çıkardık ve genel olarak bu yıl altı ay içinde Japonya’ya ihracatımızı iki katına çıkardık ve inanın bana, bu inanılmaz bir sonuç çünkü Japonya’daki standartlar Amerikalılardan ve Avrupalılardan daha yüksek.” dedi.

Bu arada Verkhovna Rada arıcılık endüstrisinin gelişimi, arıların korunması, korunması ve muhafazası hakkında 5274 sayılı bir yasa tasarısı kaydetti. Tasarıda belirtildiğine göre, Ukrayna’da bu alanda yaklaşık 400 bin kişi istihdam ediliyor, üretilen bal hacmi yılda 75 ila 100 bin ton arasında, arı kolonilerinin sayısı ise 2.6 milyon.

Karadeniz’de işbirliğini güçlendirmek için Türkiye’nin konumu önemli (uzman görüşü)

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com