İzmir Yangınında da Görev Alan Ukraynalı Pilot Kalp Krizinden Öldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İzmir’de Karabağlar’ın kırsal Tırazlı Mahallesi yakınlarında pazar günü başlayan orman yangını havadan ve karadan sürdürülen söndürme çalışmaları sonucu 53 saat sonra kontrol altına alındı. 500 hektarlık alanı kül eden yangına Manavgat Orman Bölge Şefliği’nde görev yapan Ukraynalı helikopter pilotu Yuri Bostnik de destek olmak için geldi.

Bostnik, ekiplerin söndürmek için büyük çaba gösterdiği yangında dumanların arasına helikopterle girerek sayısız sorti yapıp su bıraktı. Yangının kontrol altına alınmasından sonra dinlenmek üzere Gaziemir’deki otele gitti.

Dün sabah saatlerinde yardımcı pilotun kendisine telefonla ulaşamaması üzerine görevliler odasına girdi. Odanın banyo bölümünde Yuri Bostnik’in cansız bedeni bulundu. Odadaki ilk incelemeden sonra cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Bostnik’in ilk tespitlere göre kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği kanaatine varıldı. Kesin ölüm nedeninin otopsiyle belirleneceği ifade edildi.

Ölümü orman teşkilatında büyük üzüntüye neden olan Ukraynalı pilot Yuri Bostnik’in cenazesinin, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda bulunduğu, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ülkesine gönderileceği belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com