Ivan Marchuk’un “Genius’un Sırları” sergisi Kiev’de açıldı (foto)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraflar-zn.ua

Ukrinform ajansının verdiği habere göre,  Marchuk sergi sırasında “Bu galeriyi buldum ve burada Salvador Dali ve Picasso’nun kahramanlarına baktığımda, resimlerimi burada görmek istediğimi söyledim. Ve işte 1965’den 1980’e kadar resimlerim. Bu sosyalist gerçekçiliğe veda ettiğim zamandır, diğer herkes gibi olmayan, anormal bir sanatçı olmak istediğim, fakat hangisi olduğunu bilmediğim.” dedi.

Resim ve grafiklere ek olarak, ziyaretçilerin sanatçının plastik eserleri ve çalışmalarına dayanan ilk dijital yerleşimi de görebileceklerini belirtti.

Serginin hazırlıklarının tamamlandığı, Marchuk’un daha önce sergilenmemiş 100’den fazla eserini de sergileyeceği belirtilmiştir.

Sergi 18 Ekim – 15 Aralık tarihleri arasında Kiev’de ‘Sofiivs’ka , 11-15’ adresinde bulunan ‘ART area’ sanat galerisinde gerçekleştiriliyor.

Ivan Marchuk Kimdir?

1936 yılında Ternopol oblastına bağlı Moskalivka’da doğan Ivan Stepanovich Marchuk en önde gelen çağdaş Ukraynalı sanatçılardan birisi olup aynı zamanda Ukrayna Halk Sanatçısı ünvanına sahiptir. Ukrayna Taras Şevçenko Ulusal Ödülü bulunmaktadır. Marchuk, Roma Modern Sanat Akademisi Golden Guild’in de bir üyesidir. Marchuk 5,000 üzerinde tabloya sahiptir. Yarım asırlık sanat hayatında Ukrayna’da ve yurtdışında 150’den fazla monografik ve 100 karma sergi düzenledi. Ukrayna Ştanko ve Voronin Astrid Lindgren Ödülü’ne aday gösterildi. 2007 yılında, Ivan Marchuk, İngiliz The Daily Telegraph gazetesi tarafından derlenen “zamanımızın 100 dahisi” arasında dahil edildi.

 

 

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com