İtalya’dan tahliye edilen Ukraynalılarda koronavirüs bulunmadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

16 Mart gecesi Borispol havaalanına inen ve İtalya’dan Ukrayna’ya tahliye edilen 123 yolcuda koronavirüs enfeksiyonu tespit edilmedi.

Buna rağmen, İtalya’dan gelenler yine de 14 gün boyunca kendi kendilerini tecrit edecekler.

Sağlık Bakanlığı’na göre, Borispol havaalanı İtalya’dan tahliye edilen 123 yolcu için COVID-19 için hızlı test yapıldı. Bakanlık, “Tüm testler negatif sonuç verdi, hiç kimsede koronavirüs enfeksiyonu bulunmadı” dedi.

Uçağa binmeden önce de, İtalyan doktorlar tarafından yolcuların tıbbi muayenesinin yapıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgide “Biniş sırasında Ukraynalı doktorlar tahliye edilenlerin ateşlerini deölçtüler. Tüm yolcular normaldi. Afet Tıbbı Merkezi’ndeki doktorlar uçuş boyunca sağlık gözetimi gerçekleştirdiler ve Ukrayna’daki uçağın Borispol havaalanına varışında epidemiyologlar COVID-19 için hızlı test uyguladı” denildi.

Negatif test sonucuna rağmen, tüm tahliye edilenler olası inkübasyon süresi boyunca 14 günlük kendi kendine izolasyon yapma sözü verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından bildirildiğine göre de, tüm tahliye edilenler 14 gün için evde gönüllü olarak kendi kendini tecrit etmek için bir anlaşma imzaladılar ve ev karantinasını ihlal etmeleri durumunda cumhurbaşkanlığı sorumluluğunu vurguladılar, ancak içeriğinde ne olduğunu söylemediler.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com