İtalya’dan Borispol’e inen uçakta koronavirüslü yolcuların olduğu iddia edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Koronavirüs şüphesi olan yolcuların taşındığı Ukrayna Uluslararası Havayolları uçağı gerekli olan tüm dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacak ve ondan sonra yeniden uçmasına izin verilecek.

UIA Başkanı Evgeny Dykhne, “Sağlık Bakanlığı’ndan verilen talimlatlar uyarınca, her uçağa ek dezenfektanlarla hizmet veriyoruz. Aynı zamanda, uçaktaki hemen hemen tüm yüzeyleri dezenfekte ediyoruz, bunun için özel araçlara sahibiz, mürettebat yolcular uçağı terk ettikten hemen sonra uçağı terk ediyor ve tam dezenfeksiyon gerçekleştiriyor.” dedi.

Bağımsız Sağlık İşçileri Sendikası’nın kurucusu Anton Gora, Facebook sayfasında Milano’dan Kiev’e yaptığı uçuştan, koronavirüs benzeri semptomları olan kişilerin uçtuğu bir video yayınladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında koronavirüs şüphesi olan üç yolcu ile aynı uçakta seyahat ettiklerini belirtmişti.

Gora’nın açıklamasına göre göre, Kiev’e varışta, Borispol havaalanında, doktorlar herkesi inceledi ve koronavirüs belirtileri bulamadı, ancak yolcuların sayısız talebinden sonra üç yabancı hastaneye götürüldü.

Aynı zamanda, Gora’ya göre, diğer tüm yolcular serbest bırakıldı. 60 kişinin Kiev’e geldiğini 100’den fazla yolcunun ise transit uçuşta olduğunu, İtalya’da iki kaçak yolcunun uçağa binmeye çalıştığını söyledi.

Aktivist ayrıca, iniş sırasında kimsenin taranmadığını da ekledi. Herkese sadece uçakta oturdukları zaman basit bir ateş ölçme işlemi yapıldığını Borispol havaalanında, uçak yolcuları için sıcaklık taraması şeklinde ek güvenlik önlemlerinin de yapılmadığını belirtti.

Buna karşılık, Ukraynalı başhekim Viktor Lyaşko, Borispol’deki sıhhi karantina önlemlerinin uygulanmaması konusunun yarın ele alınacağını belirtti.

Kaynak: interfax.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com