İsviçre’ye Ukrayna’dan kız gönderen bir Türk yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Donetsk’deki polis, uluslararası bir insan kaçakçılığı şebekesi kuran bir yabancıyı ifşa etti.

Mariupol’da cinsel istismar için kadınları işe alıp İsviçre’ye gönderen bir Türk vatandaşı, İnsan Ticareti ile Mücadele Dairesi Başkanlığı, Donetsk bölgesindeki SPUN Özel Polisi askerleri ve Sınır Muhafızları dedektifleriyle birlikte, Bölge Savcılığı’nın izni ile usule uygun olarak yakalandı.

“Göçmen” adı altında mevzuatın uygulanmasının denetlenmesi ve kontrolüne yönelik önleyici tedbirler çerçevesinde, İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı çalışanları, Ukraynalı kadınları yurtdışında samimi hizmetlerin sağlanması için gönderen bir yabancı hakkında istihbarat aldı.

Bakınız: Bağımsızlıktan bu yana yaklaşık 230 bin Ukraynalı insan kaçakçılığı mağduru

İstihbaratta bulunan kişilerin de yardımı ile bir Türk vatandaşı kızları işe aldı, haftada 1000 avroya varan yüksek kazanç ve uygun yaşam koşulları vaat etti. Ayrıca, kişi ülkeden çıkış için gerekli belgelerini de hazırladı.

Suç ortağı olan kişi ise, kadınları İsviçre’ye fahişe olarak götürmeyi ve eşlik etmeyi kabul eden bir Alman vatandaşıydı.

Kadınların belirtilen ülkede çalışmaya başlamasının arkasında da bir plan olduğu; cinsel sömürü için bir kadını ikna eden adam, kadının getireceği her yeni kızın gelirinin % 20’sini de kendisine söz verdiği tespit edildi.

İki “kadının” onayından sonra, Ukrayna dışına çıkarma planları uygulamaya konuldu, ancak Mariupol’dan ayrıldıktan sonra polis duruma el koyup kişileri gözaltına aldı.

Kolluk kuvvetleri şu anda gerekli arama faaliyetlerini yürütüyor.

Yakalanan Türk vatandaşı için Ukrayna Ceza Kanunu’nun 149. maddesi (İnsan Ticareti) gereğince verilecek azami ceza, mülke el koyma veya el koyma olmadan 5-12 yıldır.

 

Kaynak: npu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com