İstanbul’dan kalkan Kiev uçağı Odessa’ya acil iniş yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İstanbul-Kiev seferini yapan Ukrayna Uluslararası Havayolları’na ait yolcu uçağı, teknik bir arıza sebebiyle Odessa Havaalanı’na acil iniş yaptı.

Uçaktaki yolcular Odessa’dan kalkacak ek bir uçakla 21:10’da Kiev’e inecek. Bu süreçte yolculara yiyecek ve içecek sağlanacağı bildirildi.

Ön bilgilere göre, uçaktaki yolcuların çoğu Ukrayna’ya giderken, az sayıdaki transit yolcu için uluslararası havacılık kural ve yönetmeliklerine uygun olarak gerekli kolaylıklar sağlanacaktır.

Mesajda, “Deneyimli UIA ekipleri bu durumu simülatörler üzerinde defalarca uyguladı. Mürettebat, talimatlara sıkı sıkıya ve havacılık ve uçuş emniyeti gerekliliklerine uygun hareket etti.” denildi.

Saat 14:25’te İstanbul’dan kalkan uçakta Karadeniz üzerinde iken bir arıza meydana geldi; motorlardan birindeki yağ basıncı ani bir şekilde düştü. Mürettebat saat 15:45’te 7700 kodlu (acil durum) mesajını etkinleştirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com