İran Cumhurbaşkanı Ruhani “derin pişmanlık duyduğunu” söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto- REUTERS

İran, Ukrayna yolcu uçağının roketle düşürdüğünü itiraf etti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından yapılan açıklamada, İran, Tahran yakınlarındaki Ukrayna uçağının düşmesine ve 176 kişinin ölümüne yol açan “affedilmeyen hatayı” araştırmaya devam edecek.

Ruhani “Silahlı Kuvvetlerin iç soruşturması, maalesef, insan hatası nedeniyle fırlatılan füzelerin Ukrayna uçağının korkunç bir felaketine ve 176 masum insanın ölümüne neden olduğu sonucuna vardı. Bu büyük trajedi ve affedilmez hatayı tespit etmeye ve sürdürmeye dönük soruşturma devam ediyor.” dedi.

Ruhani olanlardan pişmanlığını da ifade etti.

“İran İslam Cumhuriyeti bu korkunç hatadan çok pişmanlık duyuyor. Düşüncelerim ve dualarım tüm aileler için. En içten başsağlığı diliyorum.” dedi.

İran cumhurbaşkanı Tahran-Kiev uçuşunu yaparken düşen Ukrayna uçağı ile ilgili hatalarını telafi etmek için tüm önlemlerin alınmasını emretti.

Daha önce Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson, uçağın İran havadan havaya füzesi tarafından düşürüldüğünü söyledi. ABD Başkanı Donald Trump uçağın düşmesini “şüpheli” olarak nitelendirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade, Ukrayna uçağının düşürülmesine yönelik, “Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Yetkililer ne karar alırlarsa uymaya hazırım” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com