İngiltere Savunma Bakanlığı: Rusya-Ukrayna savaşında kilit silah İHA

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus-Ukrayna savaşında insansız hava araçlarının yaygınlaşması her iki taraf için de kilit rol oynadı. Bununla birlikte, İngiliz Savunma Bakanlığı basın servisine göre, Rusya’ya ait İHA’ların eksikliği ve hızla imha edilmeleri, Rusya’nın geliştirdiği “keşif” taktiklerini boşa çıkarıyor.

Suriye’deki askeri operasyonları sırasında, Rus ordusu keşif saldırısı kavramını oldukça başarılı bir şekilde uyguladı. Daha sonra Rusya Federasyonu, savaş uçakları veya topçularla yapılan saldırılar için havadan keşif ve hedef tanımlama için dronları kullandı. Ancak Ukrayna’da böyle bir senaryo başarıyla uygulanamıyor.

Ukrayna Merkez Bankası döviz kuru üzerindeki kısıtlamaları kaldırdı

Rusya, keşif İHA’larına çok ihtiyaç duyuyor, ancak üretimleri, ülkeye gerekli yedek parçaların ihracatını engelleyen Batı yaptırımları tarafından engelleniyor. Rusya Federasyonu mevcut oranda insansız hava aracı kaybetmeye devam ederse, istihbarat ve gözetleme yetenekleri önemli ölçüde bozulacaktır.

Rus havacılığının savaş sortileri, Ukrayna’nın geçici olarak kontrol edilen bölgeleriyle sınırlı kalmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com