IMF Ukrayna’ya borç vermeyi erteledi mi?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

The Wall Street Journal kaynaklarına göre Uluslararası Para Fonu, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin “yağmalanan bankalardan” milyarlarca doları geri kazanamayacağı korkusundan dolayı Ukrayna’ya mali yardımı erteledi.

Yayına göre IMF, Cumhurbaşkanı Zelenskiy‘ye “dolandırıcılık, kara para aklama ve hırsızlıktan zarar gören finansal sistemi temizleme sözünü yerine getirmek için” finansal kurumlardan çekilen paraya soruşturma başlatmasını şiddetle tavsiye etti.

Ayrıca IMF’nin Ukrayna’nın “bir zamanlar yakın bir müttefiki tarafından kontrol edilen biri de dahil olmak üzere bankalardan çalındığı iddia edilen milyarlarca doları iade etme” arzusunu doğrulamak istediği de belirtiliyor.

Bakınız: Ukrayna’daki IMF heyeti 2020 bütçe taslağını değerlendirdi

Bir sonraki IMF heyetinin 12-26 Eylül tarihlerinde Kiev’de bulunduğunu hatırlamakta fayda var. Misyonun sonuçlarına göre, IMF, Ukrayna için üç yıllık yeni bir genişletilmiş finansman programının tartışılmasının önümüzdeki haftalarda devam edeceğini söyledi. Ukrayna Merkez Bankası, yeni programın potansiyel hacmini 5-10 milyar dolar olarak tahmin etmekte ve yıl sonuna kadar iki milyarının alınmasını öngörmüştü.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com