IMF, Ukrayna’nın acil yardım talebini reddetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marçenko’ya göre, Ukrayna ülkede yaşanan sorunlardan ötürü acil durum finansmanı talebiyle, Uluslararası Para Fonu’na başvurdu.

Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marçenko tarafından 1+1 TV kanalının yayınında Kiev’in acil durum finansman aracına yöneldiğini belirtti.

Marçenko “Bu konuyu mevcut durumla bağlantılı olarak ele aldık. Uluslararası Para Fonu’ndan ortaklarımızın cevabını size söyleyeceğim: Sevgili Ukrayna, bir programınız var, bu yüzden lütfen bu program dahilinde işbirliği yapmaya hazırız. Şu anda Acil Durum Finansmanı konusunu sizin için düşünmüyoruz.” dedi.

IMF’nin Ukrayna’ya cevabının “açık” olduğunu vurguladı.

Ukrayna, yeni bir stand-by programı için IMF ile işbirliği yapıyor. Fonun Yürütme Kurulu programı bu yıl 9 Haziran’da onayladı. Ukrayna’ya dört dilim halinde 5 milyar dolar tahsis edecek. 12 Haziran’da Ukrayna ilk dilim olarak 2.1 milyar dolar aldı.

Marçenko Eylül ayında yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın yıl sonunda IMF’den 700 milyon dolarlık iki dilim almayı beklediğini, ancak Ukrayna Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dmitriy Sologub, bu fırsatın çoktan kaybedildiğine ve bir tane almaya çalışılması gerektiğine inandığını söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, mevcut durumda Ukrayna ekonomisinin IMF parasına ihtiyacı olduğunu söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com