IMF: Ukrayna ile müzakerelerde ilerleme kaydedildi ancak yetersiz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası Para Fonu, stand-by programının gözden geçirilmesi bağlamında bağlamında Kiev ile “yakın çalışmaya” devam ediyor. Bir sonraki dilimin serbest bırakılması için “biraz ilerleme” kaydedildiğini ancak daha fazlasının yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Washington’da IMF Basın Ofisi Direktörü Jerry Rice tarafından düzenlenen bir brifing sırasında “Bu ilk gözden geçirmenin tamamlanmasına yönelik ilerleme konusunda Ukrayna makamlarıyla yakın işbirliği içinde olmaya devam ettiğimizi söyleyebilirim. Bu, program kapsamındaki politika ve reformların uygulanmasına ilişkin görüşmeleri yürüttüğümüz anlamına geliyor.” dedi.

Özellikle Merkez Bankası yönetiminin güçlendirilmesine ilişkin tartışmaların sürdüğünü belirten Rice; bankacılık faaliyetlerinin kontrolü için yasal ve düzenleyici çerçevenin iyileştirilmesi; orta vadeli bütçe açığının azaltılması; Ukrayna’daki yolsuzlukla mücadele ve yargı sistemini restorasyonu ve güçlendirilmesi için yasal çabaların sürmesi gerektiğini belirtti..

IMF yetkilisi, “Biraz ilerleme kaydedildi, ancak ilk gözden geçirmeyi tamamlamak için daha fazlasının yapılması gerekiyor” dedi .

9 Haziran 2020’de IMF, Ukrayna için yaklaşık 5 milyar dolar değerinde 18 aylık bir Stand-by programını onayladı. 2.1 milyar dolarlık ilk dilim tahsis edildikten sonra, bir sonraki dilimin tahsisi için programın gözden geçirilmesi planlandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com