İkinci el yabancı araçlar, Ukrayna binek otomobil pazarının % 76’sını ele geçirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yılın başından bu yana, Ukrayna’da 321.6 bin adet kullanılmış araba kaydedildi.

Ukraynalılar Eylül ayında, yurt dışından ithal ettikleri 23 bin ikinci el aracı kaydettirdi. Bu aynı zamanda yeni binek araç kaydından da 3.2 kat daha fazladır.

Geçen yıl eylül ayına göre, ikinci el binek otomobillerinin kayıt sayısı % 126 artarken, birincil pazardaki payları ise % 60’tan, % 76’ya yükseldi.

Bakınız: Yeni Otomobillere Talep Artarken Hangi Markalara Talep Oldu?

Ayın en popüler ikinci el arabası 1.460 adet ithal edilen Volkswagen Passat oldu. İkinci sırada 1,315 adet ithal edilen Renault Megane olurken, üçüncü sırada 1,203 adet ithal edilip gümrük işleminden geçirilip kaydedilen Skoda Octavia yer aldı. 912 adetle Volkswagen Golf ve 798 adetle Ford Focus ikinci el otomobillerdeki birincil pazardaki dördüncü ve beşinci sırayı almıştır.

Yılın başından bu yana, 321.6 bin adet kullanılmış araba Ukrayna’da kaydedilirken, önceki yıla göre 4.5 kat bir artış gerçekleşti. 2018 yılı ilk dokuz ayında Ukrayna otomobil pazarına giren ikinci el otomobil sayısı sadece 61.7 bin idi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com