İki yıl içinde Ukrayna’da 15 bin kilometre yol ve 810 köprü inşa edilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, önümüzdeki iki yıl içinde Büyük İnşaat programı çerçevesinde ülkede 15 bin kilometre yeni yol ve 810 köprü inşa edileceğini söyledi.

Zelenskiy parlamentoda yaptığı yıllık konuşması sırasında Büyük İnşaat programı başlamasıyla birlikte Ukrayna’da 13 bin km’den fazla yol inşa edildiğini belirterek “Herkes iyi yollar ve Ukrayna’nın iki zıt anlama sahip olduğunu düşünüyordu. Eşanlamlı olduklarını kanıtladık. Halihazırda 13 bin kilometre yol yaptık ama henüz çok fazla yüksek kaliteli yolumuz yok. Bu nedenle, önümüzdeki iki yıl için hedef düşmüyor: 15 bin kilometre yol. Bir kilometre daha az değil.” diye vurguladı.

Türkiye, Zelenskiy ve Putin arasındaki diyaloğu kolaylaştırmaya hazır

Cumhurbaşkanı ayrıca, Ukrayna’daki “Büyük İnşaat” çerçevesinde, Zaporoje’de 15 yıldır bitmeyen efsanevi köprü de dahil olmak üzere 560 köprü ve köprü geçişinin inşa edildiğini ve yenilendiğini söyleyerek “Önümüzdeki iki yıl içinde, Kremençug ve Yampolskiy köprüleri de dahil olmak üzere 810 köprüyle Ukrayna’daki kıyıları birbirine bağlamayı planlıyoruz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com