IKEA Ukrayna’daki ilk mağazasını bugün açıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünyanın en büyük mobilya ve ev eşyası perakendecisi olan İsveçli IKEA, Ukrayna’daki ilk mağazasını Kiev’de bulunan Blockbuster Alışveriş Merkezi içerisinde bugün açıyor.

Ukrayna IKEA temsilciliğinin basın servisi tarafından “IKEA, 1 Şubat’ta, Blockbuster Mall’da açılacak olan Kiev şehir mağazasında müşterilerini karşılayacak. Bu Ukrayna’daki ilk çevrimdışı mağaza ve IKEA tarihindeki bu başlangıcı dört gözle bekliyoruz.” denildi.

İlk aşamada mağazada yaklaşık 2 bin ürün stoklarda olacak. Mağazada, pandemi nedeniyle şirketin diğer ülkelerdeki mağazalarında bulunan geleneksel catering bölümü olmadan açılacak.

Koronavirüs salgını sırasında mağazanın sosyal mesafe, zorunlu maske takma, ateş kontrolleri ve tesislerin düzenli dezenfeksiyonu gibi anti-salgın önlemlere sıkı sıkıya bağlı kalarak çalışacağı da bildirildi. IKEA, “Mevcut kısıtlamalara göre mağazada aynı anda maksimum 500 kişi olabilir” dedi.

IKEA, Eylül 2017’de Ukrayna pazarına girme kararı aldı. Şirketin planlarına göre, Kiev’de bir şehir mağazası açılacaktı. İlk olarak IKEA, 2019 yazında Kiev’deki Ocean Mall’da açılacağını duyurdu.

Daha sonra şirket, mağazanın 2019’un bitiminden önce açılacağını bildirdi. Aynı yılın Temmuz ayında IKEA Ukraynalı tüketiciler için bir web sitesi kurdu ve Kiev’deki bir mağaza için personel işe almaya başladı. Ardından, basında çıkan haberlere göre IKEA, . Blockbuster Mall’da yaklaşık 6 bin metrekarelik bir mağaza açmak için anlaşma imzaladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com