İçişleri Bakanlığı 1600’den fazla hainin Ukrayna’yı 5-10 bin UAH için sattığını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’nın Ukrayna’yı kapsamlı bir şekilde işgalinin başlangıcından bu yana, düşmana yardım eden 1,500’den fazla kişi gözaltına alındı. Tutuklular 5-10 bin UAH için işgalcilerle işbirliği yapmayı kabul etti.

İçişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Yevgeniy Enin “Savaşın 164 gününün tamamı hakkında konuşursak, o zaman bu süre zarfında devlet topraklarında yaklaşık yüz sabotaj ve keşif grubuna (DRG) maruz kaldı, 1,600’den fazla kişi gözaltına alındı ve bu kişiler muhtemelen sabotaj faaliyetlerine karıştı. Facebook’ta sık sık sabotajcıların suç ortakları ve gözcüleri hakkında bilgi veriyorum.” dedi.

Zelenskiy, Rusya’nın müzakere etme arzusuna sert bir şekilde yanıt verdi: Bu bir yalan

İçişleri Bakanı Birinci Yardımcısı’na göre, sabotajcıların gözcüleri ve suç ortakları, 5-10 bin UAH için Ruslarla işbirliği yapmayı kabul ediyor. Bu para için hainler, düşmana Ukrayna ordusunun konumları, kontrol noktaları hakkında bilgi sağlamakta ve füzelerin varış yeri hakkında bilgi vermektedir.

Yenin, “300 dolara devlete ihanetin sonucu önümüzdeki 15 yılı dar bir hücrede geçirme ihtimalleri bulunmakta” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com