Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

30 Mart’ta Ukrayna Meclisi’nde yapılan olağanüstü toplantıda, Sağlık Bakanı Ilya Emets ve Maliye Bakanı Igor Umanskiy’in görevden alınması görüşüldü.

Ukrayna Başbakanı Deniz Şmigal tarafından parlamentoya sunulan tasarıda Sağlık ve Maliye bakanlarının değiştirilmesi; Sağlık Bakanı Ilya Emets yerine Maksim Stepanov‘un; Maliye Bakanı Igor Umanskiy‘nin yerine Sergey Marçenko‘nun atanması görüşüldü.

Buna ek olarak, gündem Olga Buslavets‘in Enerji Bakanı olarak atanmasını da içeriyordu; ancak Dmitriy Razumkov‘un belirttiğine göre, cumhurbaşkanından bu atamanın gündemden çıkarılmasını isteyen bir mektup alındı.

Eski Sağlık Bakanı Ilya Emets ay başında Başbakan Denis Şmigal‘in ekibine katılmış ve bir aydan daha az süre görevde kalmıştır.

Maliye Bakanı Igor Umanskiy ise 5 Mart’ta göreve başlamıştı. Onun da görev süresi çok kısa sürdü.

Yeni Sağlık Bakanı Maksim Stepanov eski Odesa Valisi idi. Yapılan oylamada 246 milletvekilinin oyunu aldı.

Yeni Maliye Bakanı Sergey Marçenko ise 2016-2018 yılları arasında Maliye Bakan Yardımcısı görevinde bulunmuş, 2018-2019 döneminde Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Marçenko ilk turda oylamaya yeterli katılım olmadığı için 226 oyu alamadı. Yapılan ikinci turda 256 oy ataması gerçekleşti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com