Hmelniktski bölgesinde trafik kazası. 5 Türk vatandaşı yaralı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hmelniktski bölgesindeki Yarmolinetskiy ilçesi Skarzhintsi kasabası yakınlarındaki “Jitomir- Çernovtsi” karayolunda, beşi Türk vatandaşı 6 kişinin yaralandığı bir trafik kazası meydana geldi.

Golos.ua’nın verdiği haberde, kazada 38 yaşındaki Kamyanets-Podolski sakininin idaresindeki BMW marka otomobille, 47 yaşındaki bir Türk vatandaşının kullandığı Volkswagen Bora marka bir otomobilin çarpıştığı belirtildi.

Kaza sonucunda, BMW otomobilinin şoförü ağır yaralı olarak bölge hastanesinin nöroşirürji bölümünde hastaneye kaldırıldı.

Ayrıca bakınız: Zaporoje bölgesinde trafik kazasında 3 Türk’ün olduğu belirtiliyor

Volkswagen Bora’nın şoförüne hastanede asetabuler kırığı teşhisi kondu. Kazada yaralanan diğer 4 Türk vatandaşından 35 yaşında kazazedeye asetabuler kırık tanısı, 42 yaşında diğer kazazedeye torasik vertebra kırığı tanısı kondu. 29 ve 27 yaşlarında diğer 2 Türk vatandaşının vücudunda çarpmadan kaynaklı çürükler olduğu ve ayakta tedavi sonrası taburcu edildikleri bildirilmiştir.

Kazanın soruşturması devam etmekte olup Ukrayna Ceza Kanunu’nun 286. Maddesinin 1. fıkrası uyarınca cezai kovuşturma açılmıştır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com