Herson’dan Türkiye’ye Feribot Seferlerinin Sonbaharda Başlaması Planlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Herson Bölge Devlet İdaresi başkanı Yuri Gusev, Skadovsk limanına yaptığı ziyarette yakın gelecekte Herson’dan Türkiye’ye feribot seferlerinin başlatılmasının planlandığını söyledi.

Ukrinform ajansının haberine göre, Gusev “ Bu sonbaharda Türkiye ile feribot bağlantısını yeniden kurabilmek için çaba göstereceğiz” dedi.

Liman Müdürü Aleksander Litvinenko ise Skadovsk limanının, su çekimi 5 metreye kadar olan gemileri kabul etmeye hazır olduğunu ancak üstü için henüz sorun olduğunu söyledi.

Litvinenko “Ne yazık ki, bu durumda birçok feribot var ve bunlar şimdi Kırım’da… Henüz bir Yunan firması ile görüşüyoruz ve potansiyel yatırımcıların dahil olduğu müzakerelere devam ediyoruz.“ dedi.

Ayrıca bakınız: Pegasus Havayolları Kış Sezonunda Julyani’den Borispol’e Geçecek

Skadovsk ile Zonguldak arasındaki feribot hizmeti Şubat 2014’te sonlandırılmıştı.

20 Ekim 2016’da, uzun bir aradan sonra, Skadovsk Ticari Deniz Limanı’na, Zonguldak limanından yüklenen vagonlar (Ro-Ro tipi) gelmişti.

Haziran 2017’de, limanın tarama işleminin sürdüğü, yetersiz derinlik nedeniyle, Skadovsk Ticari Deniz Limanı’nda kargo nakli yapılmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com