Herson Bölgesinde 50 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali Kurulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Herson Bölgesel Devlet İdaresi başkanı Andriy Hordeyev Çarşamba günü Atlas Capital Energy LLC temsilcileriyle yaptığı görüşmede Herson bölgesindeki bir güneş enerjisi santralinin inşaatının Mart 2019’da başlayacağını belirtti.

Görüşmede, taraflar Holoprystansky bölgesinde toplam 50 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santralinin inşaatının başlamasını tartıştılar. İnşaat, Mart 2019’da başlayacak. Proje özel yabancı yatırımcılar tarafından gerçekleştirilecek.

Herson Bölgesel Devlet İdaresi, Atlas Capital Energy LLC’nin Norveçli şirket Scatec Solar tarafından Herson bölgesinde güneş enerjisinin geliştirilmesi için kurulduğunu hatırlattı.

Bugün itibariyle Herson bölgesinde 5 adet rüzgar santrali ve 314,1 MW kapasiteli 31 güneş enerjisi santrali devrede bulunmakta olup 10 milyar dolar değerinde bir yatırım yapılmıştır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com