Herson bölgesi bu yıl yaklaşık 3 milyon turist tarafından tercih edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yılın başından bu yana 48 bini Polonya, Fransa, ABD, İsveç, İngiltere, Almanya, Estonya, Türkiye ve İtalya’dan olmak üzere yaklaşık 3 milyon turist Herson bölgesini ziyaret etti.

Herson bölgesi bu yıl yaklaşık 3 milyon turist tarafından tercih edildi

Ukrinform’un haberine göre, Herson Turizm ve Tatil Köyleri Bölge Devlet İdaresi başkanı Nikolay Şapoval “Bu yaz turizm sezonunu ‘Herson bölgesi inanılmaz’ sloganıyla geçirdik. Bu nedenle tüm çalışmalar, bölgemizi ziyaret eden misafirlerimizin tam da böyle duyguları yaşamasını hedefliyor. Bu yılın 8 ayı boyunca yaklaşık 3 milyon turist Herson bölgesini ziyaret etti. Yaklaşık 48 bin yabancı konuk. 8 ay boyunca bütçeye 2.5 milyon UAH turist vergisi girişi gerçekleşti “ dedi.

Bu yıl turistlerin çoğunluğu Odessa, Nikolayev, Zaporoyye, Dnepropetrovsk ve Kiev bölgelerinden gelerek Herson bölgesini ziyaret etti. Yabancı misafirler arasında Polonya, Fransa, ABD, İsveç, İngiltere, Almanya, Estonya, Türkiye ve İtalya vatandaşları da bulunmaktadır.

Şapoval “Seyahat şirketleri, acenteler ve konaklama işletmeleri tüm seviyelerdeki bütçeye 22.9 milyon UAH vergi ödedi. Buna ek olarak, şu anda vergiyle bir çarpan etkisi hesaplanıyor. Yani, bunlar toplam bölge bütçesine 868 milyon UAH vergi ödeyen ilgili sektörlerdir: Ticaret sektörü 517.2 milyon UAH, eğlence sektörü 31.7 milyon UAH, ulaşım sektörü 288.9 milyon UAH, konaklama ve yemek sektörü 30.2 milyon vergi ödedi.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com