Her beş Ukraynalıdan biri bugün seçim olsa Zelenskiy’e oy vermeye hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü (KIIS) tarafından yürütülen “Ukrayna’nın Sosyal ve Siyasi Duyguları” sosyolojik araştırmasının sonuçlarına göre, yakın gelecekte cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılsaydı, mevcut cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy oyların yaklaşık %21.8’ini alacaktı..

KIIS’in haberine göre, “Seçimlere katılması halinde… mevcut cumhurbaşkanı tüm katılımcılar arasında %21.8 oy alırken, seçimini yapmış olanlar arasında ise %27.3 alacaktı.” denildi

Aynı zamanda, katılımcılara V. Zelenskiy’nin ikinci dönem adaylığını destekleyip desteklemediklerinin de sorulduğunu ve genel olarak yanıt verenlerin %37’si görevdeki başkanın ikinci dönem için seçilmesini desteklerken, %54.5’i desteklemiyor.

Başkanlık sıralamasında ikinci sırada, tüm katılımcılar arasında %11.7 ve seçimini yapanlar arasında %14.6 oy alacağı belirlenen beşinci cumhurbaşkanı ve milletvekili Petro Poroşenko yer alıyor.

Üçüncü sırada, sırasıyla %9.5 ve %11.9 göstergeleriyle Yulia Timoşenko;
Dördüncü sırada % 7.6 ve yüzde 9.5 göstergeleriyle Igor Smeşko
Beşinci sırada %7.3 ve yüzde %9.2 göstergeleriyle Yuriy Boyko.

yer almaktadır.

Sosyolojik araştırma, 27 Mayıs – 1 Haziran 2021 tarihleri arasında Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü (KIIS) tarafından gerçekleştirildi. Seçilen 2.000 kişiyle bilgisayar destekli telefon görüşmesi yapıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com