Havayolları Ukrayna seferlerine ne zaman başlıyor? THY ve Pegasus başlayacak mı?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Temmuz ayı sonunda 15’ten fazla havayolu firması, Borispol Havalimanı’ndan uluslararası uçuşlara devam edecek. Karantinanın zayıflamasından sonra UIA, Belavia, KLM ve Lufthansa ilk uçuşlarını gerçekleştirmeye başladı. Türk Hava Yolları ve Pegasus’un uçuşları ise 1 Temmuz sonrasında başlayabilir.

Thy Pegasus Ukrayna

Ryanair ise düşük maliyetli uçuşlarını önümüzdeki hafta sonu için planlanıyor.

Haziran ayında gerçekleşecek uçuşlar

Birkaç havayolu şirketi bu hafta Borispol Havalimanı‘ndan uluslararası uçuşlarına yeniden başladı. Belavia, Kiev-Minsk hattında haftada 14 uçuş gerçekleştirecek, buna ek olarak, Odessa ve Kiev Sikorskiy havaalanına Minsk’ten uçaklar geliyor.

KLM, UIA ve Air France ile birlikte haftada üç kez Kiev-Amsterdam hattını işletiyor ve 4 Temmuz’dan itibaren günlük uçuş sayısı artacak. 16 Haziran’da UIA’nın ilk uluslararası tarifeli uçuşu Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a olacak

Lufthansa Almanya‘nın Frankfurt kentine uçuş başlattı. Şirket geçici olarak haftada 4 uçuş yapacak, yaz sonuna kadar plan esnek olacak.

Ryanair düşük maliyetli havayolu 21 Haziran’dan itibaren üç uçuşla seferlerini başlatmayı planlıyor ve sayılarını Ağustos başında haftada 46’ya çıkarıyor. Barselona, Madrid ve Krakow’a uçuşlarla başlaması bekleniyordu. Ancak, Polonya yasağı uzatınca şirket Krakow’a bilet satışını kapattı.

İsviçre’nin Air Baltic firması Haziran sonunda Kiev-Zürih ve Kiev-Riga’ya seferlere başlaması bekleniyor.

Temmuz ve sonrası için program

1 Temmuz’dan itibaren Borispol’den uçuşlar, Avusturya Havayolları, Türk Hava Yolları, Pegasus (Ankara ve İzmir), Air Astana, Azal, CSA ve LOT tarafından başlatılabilir. Sonrasında ise Air Arabia, Air Serbia, Air France ve Fly Dubai uçmaya başlayacak. Qatar Airways ise Eylül ayında başlamayı planlıyor.

AzurAir, Temmuz ayında Antalya, Bodrum, Dubai’ye uçmaya başlayacak ve 2019’a göre Türkiye uçuşlarının % 60’ını yapmayı planlıyor.

Wind Rose, Antalya, Burgaz, Rodos, Bükreş, Larnaka, Ljubljana, Bodrum, Kandiye, Patras, Pula, Sofya, Split, Tivat’a uçuşları açmayı planlıyor. Mısır ile uçuşların başlamasından sonra, uçuş sayısını haftada 14’e çıkarmak istiyorlar.

Ukraynalı turistler arasında popüler olan Sky Up, planlamasını henüz tamamlamadı.

Uçuşlara devam etme planlarını açıklayan havayollarının Temmuz-Ağustos aylarındaki programın değişebileceğini vurguladığını unutmayın. Havacılık otoriteleri, örneğin COVID-19’daki durum nedeniyle izin vermezse, uçuşlar tamamen iptal edilebilir.

Kaynak: daily.rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com