Havaalanında Ukrayna Pasaportu Verme Teklifi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İGov ve Monobank’ın kurucularından biri olan Dmitri Dubilet, yeni seçilen Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Ukrayna vatandaşlığının verilmesini kolaylaştırmak için yaptığı teklife yanıt olarak ülkeye varışta havaalanında Ukrayna pasaportunun çıkarılmasıyla ilgili çevrimiçi projenin başlatılmasını önerdi.

Dubilet’in Telegram kanalında yazdığına göre “Pasaport doğrudan havaalanında düzenleniyor ve 10 dakikadan fazla sürmüyor. Pasaportla birlikte bir şişe köpüklü şarap veriyoruz ve taksiye biniyoruz.” dedi.

Online başvuru yapan vatandaş adayının durumu “Experian” benzeri sistemlerle birkaç tıklama ile sorgulanıp doğrulabilir.

Dubilet projenin aşamalar halinde başlatılması gerektiğine düşünmektedir. Vatandaşlık verilmesi tüm ülkelerle aynı anda olmasın elbette; ek olarak tüm iş süreçlerinin tamamlanmasından sonra yurtdışında bir reklam kampanyasıyla desteklenmelidir.

Ukrayna vatandaşlığını sürdürmek için ülkeye yılda bir gelmenin yanı sıra, küçük bir yıllık aidat / vergi dışında özel bir yükümlülüğe sahip olmamalıdır.

Dubilet, bu projenin turizm geliri, yatırım akışını sağlayacağını ve yurtdışındaki ülke imajını iyileştireceğini söyledi.

İGov kurucusu Ukrayna vatandaşlarının sayısının cumhurbaşkanının ülke yönetimi için de olumlu bir puan olacaktırşeklinde görüşünü de dile getirdi.

Kaynak: finance.ua


 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com