Harkov’da buz kırılınca iki balıkçı düştü ve boğuldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İlk vaka, Dergaçevskiy’e bağlı Prudyanka köyündeki bir gölette, ikincisi ise Martovoye köyü yakınındaki Peçenegskiy rezervuarında meydana geldi.

22 Şubat’taki Harkov bölgesinde, kurtarma ekipleri Prudyanka‘nın merkezinde ve Pecçenegskiy rezervuarında iki ölü balıkçının cesedini sudan çıkardı.

Devlet Acil Durum Yönetim Servisi basın servisine göre, ilk vaka yerel bir gölette Dergaçevskiy‘e bağlı Prudyanka köyünde meydana geldi. “Ön verilere göre, 80 yaşındaki bir adam gölette balık tutuyordu ve buzun altına düştü. Yerliler balıkçıyı kurtarmaya çalıştılar, ancak kırılgan buzdan ötürü bunu yapamadılar. Kurtarıcı çağırdılar.” denildi.

Dalgıçlar cesedi yüzeye çıkardılar ve soruşturma eylemleri için kolluk kuvvetlerine teslim ettiler. İkinci olay ise, Martovoye köyü yakınlarındaki Peçenegskiy rezervuarında meydana geldi. 58 yaşındaki Ukraynalı rezervuar üstünde balık avlıyordu, üstünde bulunduğu buz kırılınca suya düşerek boğuldu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com