Harkov salgında “Kırmızı” bölgeye alınmasına rağmen, kısıtlamaları sertleştirmeyeceğini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Harkov Belediye başkan yardımcısı Igor Terekhov, şehrin “kırmızı” karantina bölgesine atanmış olmasına rağmen, Harkov’daki toplu taşımanın, pazarların ve restoranların her zamanki gibi çalışmayı sürdüreceğini söyledi.

Perşembe akşamı Harkov Belediye Meclisinin resmi internet sitesinde yayınlanan Terekhov’un kasaba halkına hitaben yaptığı konuşmada “Ulaşım olduğu gibi tam olarak çalışacak – metro, otobüs, elektrikli ulaşım, minibüsler şehir yetkilileri tarafından durdurulmayacak.” dedi.

Marketler, bakkallar ve yiyecek-içecek işletmelerinin kapatılmayacağını da belirtti.

Terekhov başvurusunda, “Bu ekonomik durumda, pazarları, marketleri, alışveriş merkezlerini (eğlence alanları hariç), restoranları, ticaret ve tüketici noktaları kapatma hakkımız olmadığından da eminim.” dedi.

Aynı zamanda, Harkov sakinlerini karantina kısıtlamalarına uymaya ve kolluk kuvvetlerine ulaşımda gözlemlerini yapmaya çağırdı.

“Kolluk kuvvetlerine başvuruyorum. Artık şehirdeki yaşamın durmamasını sağlamaktan sorumlusunuz. Sizden rica ediyorum, yolcu sayısı üzerindeki kontrolü toplu taşıma araçlarının sürücülerine bırakmayın. Harkovluların toplu taşıma araçlarından mahrum kalmamasına yardım edin. Yardım edin ve yaşamaya, çalışmaya ve gelişmeye devam edilsin. Aynı zamanda, biz Harkovlular, birbirimizi anlamalı ve kesinlikle birbirimizden maske rejimine ve sosyal mesafeye uymayı talep etmeliyiz” dedi..

Perşembe günü erken saatlerde bildirildiği üzere, Teknojenik ve Çevresel Güvenlik ve Acil Durumlar Devlet Komisyonu, 19 Ekim’den itibaren Ukrayna’da yeni bir salgın bölgeleme kurdu ve buna göre Harkov “kırmızı” bölge olarak sınıflandırıldı.

Harkov’la birlikte toplam 9 merkez şehir kırmızı bölgeye alındı: Çernovtsi, Hmelnistskiy, Çernigov, Severodonetsk, Poltava, Sumy, Ivano-Frankivsk ve Ternopil.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com