Harkov, Karsan ile ortak otobüs üretimi işbirliği niyet anlaşması imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Harkov Belediye Meclisi ile Türk otobüs şirketi Karsan arasında 8 Nisan’da “Belediye Altyapısı: Kentsel Gelişim ve Konfor” Uluslararası Forumu sırasında ortak otobüs üretimi için bir işbirliği niyet anlaşması imzalandı.

Harkov Belediye Meclisi Sekreteri Igor Terekhov‘a göre, Harkov birkaç yıl içinde, şehirde belediye toplu taşıma araçlarının oluşturulmasına temel teşkil edecek yaklaşık 500 adet Türk yapımı otobüs satın almayı planlıyor.

Terekhov “Pazartesi günü, bu otobüslerin üretimi ile şahsen tanıştım. Vandalizme karşı özel kaplamalı, alçak zemine sahip ferah otobüsler. Bunlar tamamen farklı seviye ve sınıftaki otobüsler ve belediyeye ait olacaklar. Bu, tarifeleri korumamıza ve taşımacılığın istikrarını sağlamamıza olanak tanıyacaktır.” dedi.

Bu yıl şehrin çeşitli sınıflardan yaklaşık 150 otobüs satın alacağını belirtti: 8 metrelik otobüsler trafiğin daha az olduğu geniş yollarda ve yoğun saatlerde çalışacak. Otobüslerin geri kalanı Harkov içerisinde çalışacak.

“Türk ortaklarımızla bu otobüslerin şehrimizde montajı konusunda anlaştık. Bunu yapmak için yaklaşık 300 kişiye iş yaratacağız. Bunun hangi girişim bazında olacağına Türk yatırımcılar karar verecek. Ancak yerel işletmelerle görüşmeler uzun zamandır sürüyor. Bu, Harkov için ekonomik açıdan da kârlı bir proje.” dedi.

Türk firması “Karsan” 50 yılı aşkın süredir 24 ülkede araç üretmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com