Haftasonu karantinası kalktı. Turuncu bölge kısıtlamaları haftasonu da geçerli olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, hafta sonları ve hafta içi günlerde “turuncu” bölge için getirilen kısıtlamaların ülke genelinde geçerli olacağını söyledi.

karantina tedbirleri

Çarşamba günü hükümet toplantısında yaptığı açıklamada haftasonu kısıtlamalarından beklenen faydanın görüldüğünü, bundan sonra hafta sonları ve hafta içi günlerde, turuncu bölgeye getirilen kısıtlamaların ülke genelinde uygulanacağını belirtti.

Başbakana göre, hafta sonu karantinasının olumlu bir etkisi oldu. Bunun sonucunda 30 Kasım itibarıyla önceki haftaya göre 6 bin daha az yeni COVID-19 vakası görüldü.

Buna ek olarak, hafta sonları artan önlemler hastanelerdeki durumu istikrara kavuşturmayı mümkün kıldı ve mevcut durum hastane yatak sayısı ile uyumlu hale geldi.

Şmigal, hükümetin şu anda karantina kısıtlamalarının muhtemelen güçlendirilmesi yolunda alınacak tedbirler üzerinde çalıştığını vurguladı.

Başbakana göre, yerel makamlarla görüşmeleri sürdüren hükümet, çoğunluğun tatil fuarlarının iptali veya sınırlandırılmasından yana olduğu bilgisini aldı. Ayrıca konser yasağı desteklendi.

Haftasonu karantinası Ukrayna’da 14-30 Kasım tarihleri arasında uygulandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com