Gümrüklerde Yapılacak Beş İyileştirme Belirlendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı Maxim Nefedov, gümrüklerde yapılacak olan 5 iyileştirmeyi gerçekleştirmesi için Devlet Gümrük İdaresi başkanlığı pozisyonuna uygun kişiyi belirledi.

Aynı zamanda, Nefedov kimsenin kendisi için herhangi bir engelleme getirmediğini de özellikle vurguladı “ne başkan ne de başbakan, ne de maliye bakanı, ne de IMF ”.

Nefedov’a göre “gümrükler bir problemdir”, ve onun için “iyi bir şey yaratmalı”.

“Yolsuzluk, haraç, kargo gecikmeleri, kaçakçılık, ihlaller, kuyruklar, ceketler, katlanmalarla ilişkili birşeyler olmayacak” dedi.

Aynı zamanda, bütün bu sorunların çözümü için tek bir yöntem olmadığını da vurguladı.

“Her şeyi aynı anda yapmalıyız” diye ekledi.

Ve kendi görüşüne göre uygulanması gereken beş ana görevi şu şekilde tanımladı:

1. Elektronizasyon.

“Bu, yolsuzluk ve verimsizlikle mücadelenin ana yöntemidir. İhale alanında ve gümrükte devlet, maalesef yüksek kalifiyeli ve ücretli çalışanlar alamaz.” dedi.

2. Personel reformu.

“Herhangi bir organizasyondaki personel değişiklikleri aynı işlemdir. Çalışanlarımızın kim olduğunu, nasıl yeni personel almayı planladığımızı, onlara işlerini nasıl öğreteceğimizi, daha sonra nasıl iş değerlemesi yapılacağını, kimlerinişten çıkarılacağını anlamamız gerekiyor.” diye vurguladı.

3. Gümrük altyapısı.

Nefedov, “Bunlar sadece hatırladığımızda bize utanç veren o meşhur tarayıcılar değil, aynı zamanda otomatik teraziler, otomatik taramalar, gözlem kameraları şeklinde olacak” dedi.

4. Avrupa Gümrük Topluluğuna entegrasyon.

“Gümrük sadece kendisi değildir. Ukrayna mevzuatının Avrupa ile senkronize edilmesi en önemli görevdir” dedi.

5. Gümrük Kanunu Güncellemesi.

Nefedov, “Bugünün ihtiyacını karşılayacak bir gümrük kanunu yok, yazılması gerekiyor” dedi.

Kaynak: Finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com