Google, Ukraynalıların mal alırken nelere dikkat ettiklerini raporladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Google tarafından Ipsos’a yaptırılan bir araştırmaya göre müşterilerin bir satın alma alma işleminden önce % 77’si internette ürün hakkında bilgi aramaktadır.

Ubr.ua’nın verdiği habere göre,  çalışmanın sonuçları müşterilerin en çok hangi ürünü tercih ettiklerini ve hangi arama araçlarını kullandıklarını gösteriyor.

Kullanıcıların % 77’si Google’ı mağazada veya online olarak almayı planladıkları bilgileri satın almak için kullanıyor.

% 73’ü yeni bir marka bulmak için araştırıyor, % 72’si yeni ürünlerle ilgileniyor, % 68’i faydalı öneriler almak için Google’a gidiyor, % 66’sı bir yerde gördüğü bir ürünü arıyor, % 65’i ihtiyaçları için en uygun seçeneği arıyor.

Bakınız: Ukraynalıların yarısı maaşını elden alıyor; gölge ekonomi büyüyor

Örneğin, Ukraynalıların % 78’i satın alma işlemi öncesinde internet üzerinden araştırma yapmaktadır. % 22’si ürünü geleneksel medyada ya da mağazada gördükten sonra satın alma kararını veriyor.

Online alışverişlerde, katılımcıların % 66’sı akıllı telefon kullanmaktadır. Ürün incelemelerine gelince, Ukraynalı tüketicilerin % 74’ü İnternet üzerinden satın alacağı ürünle ilgili bilgiler araştırmaktadır. Ve alıcıların % 37’si bir mağazada satın almadan önce online olarak ürünle ilgili araştırma yapmaktadır.

Alışveriş için mağaza seçimi konusunda Ukraynalı alıcılar, kendileri için en önemli üç faktörü göz önünde bulunduruyor: % 67’si ürün bilgisinin / fotoğrafların önemini, % 66’sı mağazanın itibarını ve % 65’ini ürün çeşitliliğini ve mal çeşitliliğini önemsemektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com