Gonçaruk, YES forumunda Ukrayna’ya yatırım konusunu değerlendirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk, bu yıl 16.’sı gerçekleştirilen Yalta Avrupa Strateji (YES) forumunda yaptığı konuşmada büyük Ukraynalı işletmeleri Ukrayna’daki projelere yatırım yapmaya çağırmanın yanında yabancı yatırımcıları Ukrayna’da çok para kazanabileceklerine ikna ediyor.

Yabancı yatırımcıların neden Ukrayna’ya yatırım yapmaları gerektiğinden bahseden Gonçaruk, “başlamak için oldukça dip yapmış ortam var, o nedenle buraya ucuza girebilirsiniz” dedi.

Ona göre, Doğu Avrupa ülkelerinin deneyimi, bu ülkelere daha önce giren yatırımcıların çok daha fazla kazandığını göstermektedir.

Gonçaruk, “Mantık çok basit: kim daha erken gelirse daha çok kazanır.” dedi.

Yolsuzluğun yatırımcıları geride tuttuğu iddiasına cevap veren Gonçaruk, risklere hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Ayrıca bakınız: Ukrayna IMF heyeti ile yeni bir program açmak için müzakerelere başladı

“Bir ülkede kazanabileceğiniz para miktarı her zaman aldığınız risklerle ilişkilendirilir. Daha fazla kazanmak istiyorsanız, elbette risklerin olduğunu anlamalısınız.” dedi.

Ancak başbakana göre, yeni Ukrayna hükümeti “Ukrayna’ya gelmekten korkmayan” yatırımcıların risklerini azaltmak için her şeyi yapacak. Bu risklerin çok hızlı bir şekilde azalacağını ve yolsuzluğun yakında aşılacağına dair güvence verdi.

Gonçaruk, “Benim için, büyük bir Ukrayna şirketinin Ukrayna’ya yatırım yapmaya başladığını gördüğümde bu Ukrayna’ya olan güvenin bir işareti olacak.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com