Gonçaruk: Arazi piyasası açılırsa toplumu korkutan efsaneler dağılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başbakan Aleksey Gonçaruk, Ukrayna’da arazi piyasası çalışmaya başladığında, toplumu halihazırda korkutan tüm mitlerin dağılacağını garanti ediyor.

Gonçaruk “Toplumu korkutmaya çalışan çok sayıda popülist güç var (tarım arazilerinin piyasaya sürülmesiyle ilgili olarak) ve bu nedenle Ukrayna’ya bu çok önemli, çok doğru adımdan kaçınması için efsaneler yaratılıyor. Ve bunu yaptığımızda, eğer yaparsak … parlamentonun ilgili yasayı geçirmesi halinde, yasal güce girer, Başkan bunu imzalar, o zaman toplum onu korkutan tüm efsanelerin gerçekleşmediğini çok çabuk görecektir ”dedi.

Gonçaruk, Ukraynalıların sözde mülk olarak arazileri sahip bir durumda olduklarını, ancak onu kullanamadıklarını belirtti: “Ve bu sizi daha fakir yapıyor. Sizi daha az özgür yapıyor. ”

Hükümet başkanı Ukraynalıların “post-Sovyet, korku, kompleksler, kısıtlamalar ve korkulardan kurtulmak zorunda olduklarını” vurguladı, “çünkü modern dünya cesurluğu seviyor ve Ukrayna‘yı medeni dünyanın bir parçası olarak algılamaya ve kabul etmeye hazır: Ayrıca bu medeni dünyanın bir parçası olmaya hazır olun.” dedi.

Buna ek olarak Gonçaruk, yatırımların Ukrayna’ya girebilmesi için burada yatırımcıların ekonomik ve yasal ilişkilerin gerçekleştiği mantığı anlaması gerektiğini belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com