Glovo, Ukrayna’nın marketten online sipariş hizmeti sunan zakaz.ua firmasını satın aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Glovo kurye teslimat hizmeti, Chernovetskyi Investment Group’un sahibi olduğu Ukraynalı Zakaz’ı (Zakaz.ua ürün teslimat hizmeti) satın aldı.

Interfax-Ukrayna tarafından verilen basına sızan bilgilere göre Glovo, Zakaz.ua devri için hissedarlara hem nakit olarak hem de doğrudan Glovo hisseleri vererek ödeme yapacak. İşlem değerinin 50 milyon dolar kadar olduğu tahmin ediliyor.

Glovo Zakaz.ua’nın devralındığını 27 Ocak’ta bir basın toplantısında duyurmayı planlıyor.

Piyasa katılımcıları, Zakaz.ua’nın satın alınmasının Glovo’nun Ukrayna pazarındaki konumunu güçlendireceğini ve hizmetin Q-Commerce (hızlı ticaret) segmentini geliştirmesine yardımcı olacağını belirtiyor.

Ukrayna, yaşam pahalılığı sıralamasında 121. Türkiye 130.sırada

Zakaz.ua 2010’dan beri Ukrayna pazarında faaliyet göstermektedir ve Ukrayna’daki en büyük perakende gıda zincirlerinden yemek siparişi ve teslimat hizmetleri sunmaktadır: Bu marketler Metro, Auchan, Novus, MegaMarket, Furshet, Tavriya B, Vostorg, Varus, City Market, Ultramarket ve Kosmos. Ukrayna’nın 15 şehrinde, Moldova’da (Kişinev, Balti) ve Özbekistan’da (Taşkent) hizmet vermektedir.

Barselona’da kurulan Glovo, şu anda üç kıtada 22 ülkede 650’den fazla şehirde faaliyet gösteriyor: Avrupa, Orta ve Güney Amerika ve Sahra altı Afrika. Dünya çapında 2.5 milyondan fazla kullanıcı her ay Glovo kullanıyor, 51.000’den fazla kurye ve 25.000 partner ile çalışmaktadır.

Ukrayna’da Glovo servisi Ekim 2018’de faaliyete geçti, 29 şehirde bulunmaktadır. Haziran 2021’de Glovo, şirketin Doğu Avrupa’daki ilk teknoloji merkezinin Kiev’de açıldığı duyuruldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com