Global Teacher Prize’da iki Ukraynalı ve bir Türk öğretmen TOP-50’de

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

140 ülkeden 12 binden fazla öğretmenin aday gösterildiği Global Teacher Prize’da, dünyanın en iyi öğretmeni ödülü finaline kalan 50 öğretmen açıklandı.

50 finalist listesine Ukrayna’dan Zaporijya’de öğretmenlik yapan Alexander Zhuk ve Kiev’de öğretmenlik yapan Natalia Gladkikh kalırken, Türkiye’den KIrşehir’de bir anaokulunda öğretmenlik yapan Aynur Bayazıt da kaldı.

Alexander Zhuk, 2018’de Ukrayna’nın en iyi öğretmeni oldu. Zaprijya Cerelo Okulu’nda bilgisayar bilimi öğretiyor.

Öğrencilerle iletişim kurmak için öğretmen işaret dilini öğrenen Zhuk çocuklarla işaret dilinde şarkılar da söylemektedir.

Kiev’den öğretmen Natalia Gladkikh 2017’de Ukrayna’da Yılın Öğretmeni unvanı için de yarıştı, finallere kaldı ancak kazanamadı.

Ciddi gelişimsel engelli gençlerin eğitim gördüğü bir okulda, geliştirdiği bağımsız programı pratikte uygulamaktadır.

Gladkikh ayrıca, engelli çocuklara, ergenlere ve gençlere sosyalleşmeleri için koşullar yaratarak yardımcı olan See with Heart kamu kuruluşunun kapsayıcı projelerinin de başkanıdır.

Türkiye’den finale kalan Aynur Bayazıt ise Kırşehir’de bulunan Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu’nda görev yapıyor. Düşük gelirli ailelerin otizmli çocuklarının eğitim gördüğü bir anaokulunda fark yaratıyor. Diğer öğretmenlere de otizm eğitimi düzenlemektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com